The European League of Stuttering Associations - Youth Meeting

31. mars, 2014

The European League of Stuttering Associations” (ELSA) skal holde et ungdomsmøte fra 19. juli til 25. juli i Nederland, nærmere bestemt ved landsbyen Loosbroek, nær Hertogenborsch. Det er beregnet på personer som ønsker å bli aktiv og hjelpe til i sin nasjonale stammeforening. Det vil en mulighet til å dele erfaringer og frykt rundt stamming, samt lære teknikker som kan hjelpe deg i hverdagen.

Velkommen til Familiehelg 27.-29. juni på Gjøvik!

24. mars, 2014

NIFS inviterer familier med familiemedlemmer som stammer eller har løpsk tale til vår familiehelg på Gjøvik i juni! Ta med pappa, mamma, storesøster, lillebror og besteforeldre – vi har alle mye å lære av hverandre!

Lokallagsmøte - NIFS Trondheim 9. april

23. mars, 2014

Hei og velkommen til andre møte i lokallaget for NIFS i Trondheimsregionen 2014.

Nordisk stammeseminar på Island 5.-7. september

21. mars, 2014

5.-7. september 2014 feires 20-årsjubileet for det første nordiske seminaret for stamming på Island.

Møte i lokalgruppen av NIFS i Oslo 10. april

21. mars, 2014

Det blir et møte i lokalgruppen for NIFS Oslo 10. april klokken 19:00 på Anker Hotel Oslo, Storgata 55.Tidligere erfaring viser at det er et rolig sted å sitte og snakke. Jeg minner om at også stammere og pårørende som ikke er NIFS-medlemmer er velkomne. Det blir en åpen agenda, hvor erfaringer og meninger kan deles.
 

NIFS ønsker å skolere flere likemenn - er du en av dem?

20. mars, 2014

En likemann er et medmenneske som lytter og har samtaler med andre med samme taleflytvanske. Neste likemannskurs er på Kongsberg 26.-27. april. NIFS betaler for kurset og reiseutgifter.

Uttalelse fra NIFS: "Dårligere tilgang til tjenester ved Statped – NIFS krever reversering!"

16. mars, 2014

Statped har en tid vært under omorganisering, og fra 1. desember 2013 har Statped bestemt at heretter skal kun pedagogisk-psykologisk-tjeneste (PPT) henvise til Statpeds sentre. Det vil si at det fremover ikke kan henvises direkte verken fra lege eller psykologpraksis. 

- Tidlig innsats mot stamming er viktig

1. mars, 2014

Lederen i NIFS, Bjørn Erik Sættem, er i dag intervjuet i Asker & Bærums Budstikke. Han snakker om stamming og stammebehandling. Han forteller også at hans tre årige sønn får ekstra språktrening i barnehagen fordi han er treg med språket.

NIFS i møte med kunnskapsministeren

1. mars, 2014

Mandag 24. februar hadde tre NIFS-representanter et fruktbart møte med en interessert kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Temaet var logopedtilbudet og Statpeds utfordringer.

Invitasjon, regnskap m.m. til årsmøtet 15. mars 2014

23. februar, 2014

Her finner du dokumentene i forbindelse med årsmøtet 15.mars 2014.

Bli med på årsmøte, foredrag og skuespill 15.-16. mars!

13. februar, 2014

Sett av helgen 15.-16. mars 2014 til årsmøte og øvelser i teater og skuespill! Nå er programmet klart. Stedet blir Thon Hotel Opera i Oslo.  Ny påmeldingsfrist: 7. mars.

Link til TV-innslag på NRK Super om stamming 12. februar

12. februar, 2014

Markus (10 år) fra Øvre Eiker i Buskerud stammer. Det betyr at han har vanskeligheter med å snakke. Se innslaget med Markus her.

Fikk pusset opp huset av takknemlige klienter

1. januar, 2014

Oppussingsprogrammer er blitt en veldig trend på Tv de siste par årene, og det vrimler av slike på alle kanaler, kan en ha inntrykk av. Noen av programmene går ut på å overraske eieren av en leilighet eller hus med oppussing. Denne gangen var det en britisk person som stammer som ble overrasket.

Bjørn Eriks stamme-historie

18. november, 2013

Den 9. november sto det et portrettintervju av lederen i NIFS, Bjørn Erik Sættem, i Romsdals Budstikke. Vi har fått tillatelse til å gjengi hele intervjuet - med overskriften Stemme for de Stamme - her. 

Kommentar til videoen av Musharaf (16) som stammer

7. november, 2013

Dagbladet publiserte i går en Youtube-video av stammende Musharaf Asghar (16), som snakker foran skolen sin for første gang ved hjelp av musikk. Videoen har smeltet hjerter verden rundt. Her er NIFS sin kommentar til videoen.

Se TV2-innslag og leserinnlegg ifm stammedagen 22. okt.

24. oktober, 2013

NIFS markerte den internasjonale stammedagen 22. oktober på flere vis: Intervju på TV2 God morgen Norge, leserinnlegg i seks aviser samt  deltagelse på et seminar på Statped Sørøst. Her kan du se TV.innslaget og lese leserinnlegget.

Den internasjonale stammedagen 22. oktober:

15. oktober, 2013

Fagpersoner, personer som stammer og foreldre oppfordres til å følge den pågående nettkonferansen som er i regi av ISA (International Stuttering Association). Konferansen varer fram til 22. oktober. Temaet i år er: «Personer som stammer støtter hverandre».

Invitasjon til Høstweekend i NIFS 2. og 3. november

2. oktober, 2013

Temaet for årets Høstweekend er "Behandlingstilbudet til barn og unge med taleflytvansker har blitt dårligere – hva gjør vi?".

Uttalelse til NAV / HELFO om rett til behandlingstilbud

1. oktober, 2013

Med jevne mellomrom får NIFS henvendelser fra medlemmer og ikke-medlemmer om at de ikke får den hjelpen og logopedbehandlingen de har krav på fra kommunen og / eller NAV/HELFO. Derfor har NIFS laget et standardbrev som disse personene kan legge ved en søknad om logopedhjelp.

Vellykket StamCamp 2013 – i Saltstraumen utenfor Bodø

18. september, 2013

Midtveis i juni var det endelig klart for årets StamCamp. Lokalgruppen i Bodø stod for selve arrangementet og stedet var Saltstraumen Brygge. 12 voksne og tre barn fikk en flott sosial langhelg med faglig påfyll.

« Forrige 1 2 3Kategorier

Arkiv