Blog Layout

Vil du delta i forskningsprosjektet «Å leve med løpsk tale»?

Jon-Øivind Finbråten • nov. 02, 2022

Vi er i gang med et forskningsprosjekt som handler om hvordan løpsk tale virker inn på hverdagslivet til folk, og vil med dette spørre deg om du kunne tenke deg å bidra som deltaker?


Formål

I dette forskningsprosjektet ønsker vi å bygge ny kunnskap om hvordan ungdom og voksne med løpsk tale møter utfordringer og muligheter i hverdagen. Vi vet fortsatt veldig lite om livssituasjonen til personer med løpsk tale. Vi ønsker derfor å lære direkte fra erfaringene og situasjonene som personer med løpsk tale møter i samhandling med andre på jobb, i utdanning og fritid.


Prosjektet vil kunne gi bedre veiledning i samarbeidet med personer med løpsk tale og deres nærpersoner og støttespillere. Og siden løpsk tale er såpass ukjent for folk flest, vil prosjektet også danne grunnlag for viktig opplysningsarbeid i befolkningen generelt.


Hvorfor får du spørsmål om å delta?

I dette prosjektet ønsker vi å samle inn svar på spørreskjema, samt intervju og samtaler hvor personer med løpsk tale og deres nærpersoner og støttespillere deltar. Vi spør deg om å delta i prosjektet fordi du er over 16 år og lever med løpsk tale. 


Hva innebærer det for deg å delta?

Hvis du velger å delta i prosjektet, innebærer det at du:

  1. Fyller ut et spørreskjema. Det vil ta deg ca. 5-10 minutter, og spørreskjemaet inneholder spørsmål om dine erfaringer med å leve med løpsk tale. Dine svar fra spørreskjemaet blir registrert elektronisk.
  2. Deltar i et fokusgruppeintervju hvor du får diskutere erfaringer med å leve med løpsk tale sammen med andre som har løpsk tale. For at vi skal kunne analysere og systematisere erfaringene til deltakerne på best mulig måte, gjør vi opptak av intervjuet på video.
  3. Gjør opptak av en eller to hverdagssamtaler du selv er med i. Dette for at vi skal kunne forstå erfaringene dine med løpsk tale bedre. Du velger selv hvilke situasjoner du vil gjøre opptak fra. Det kan for eksempel være fra en situasjon du synes er utfordrende, og en fra en situasjon du synes er positiv og håndterlig. Om du og de andre personene i opptaket ønsker det, kan vi også bruke opptaksmaterialet du har samlet inn som grunnlag for diskusjon i fokusgruppeintervjuet.


Det er frivillig å delta

Det er frivillig å delta i prosjektet, og det er mulig å delta i kun ett av delprosjektene (se punktene 1-3 ovenfor). Hvis du velger å delta, kan du når som helst trekke samtykket tilbake uten å oppgi noen grunn. Alle personopplysninger om deg, inkludert video- og lydopptak, vil da bli slettet. Det vil ikke ha noen negative konsekvenser for deg hvis du ikke vil delta eller senere velger å trekke deg. Vi vil sørge for at du får dekket utgifter til reise og opphold i forbindelse med fokusgruppeintervju


Fult informasjonsskriv kan lastes ned og leses på denne linken


Hvis du har spørsmål til studien eller å ønsker å delta ta kontakt med:


Hilda Sønsterud

hilda.sonsterud@nord.no

95166836



27 Mar, 2024
NIFS på FFO´s lederkonferanse 2024!
Av NIFS 22 Mar, 2024
Velkommen til familieweekend på Hove Leirsenter 5.-7. juli 2024
Av Jon-Øivind Finbråten 21 Mar, 2024
Fra stamming og løpsk tale til musikk
Av NIFS 05 Jan, 2024
Invitasjon til årsmøte og vårseminar 16-17. mars 2024 på Scandic Solli.
Av NIFS 22 Oct, 2023
NIFS sin kampanjefilm «Vi er overalt» i forbindelse med stammedagen 22. oktober.
Av Jon-Øivind Finbråten 16 Oct, 2023
«Dette var første gangen jeg var med på ungdomsweekend og dette føler jeg hadde vært noe jeg kunne ha fått et stort utbytte av som ungdom» forteller Styremedlem Rawi Abdirizak Mohammed
Av Jon-Øivind Finbråten 01 Oct, 2023
Hver oktober arrangeres det en online-konferanse om stamming i regi av ISAD med et gitt tema. Årets tema er «One size does NOT fit all».
30 Sep, 2023
Flott familiesammenkomst på Quality Hotel Skjærgården
Av Jon-Øivind Finbråten 25 Sep, 2023
Vi må bli mer synlig!
Av NIFS 19 Sep, 2023
Ønsker du å være statist for NIFS sin kampanjefilm til stammedagen 22. oktober?
SE ELDRE NYHETER
Share by: